Innebandyknäskydd

Det viktigaste skyddet för en innebandymålvakt är knäskydd. Utan knäskydd skulle de flesta målvakter inte kunna stå i mål överhuvudtaget och de ändå skulle försöka försöka sig på det är skaderisken påtagligt stor och livslängden som målvakt väldigt kort.

Som med all annan innebandyutrustning är det givetvis en smaksak vilka knäskydd som passar olika målvakter bäst, men det gäller att hitta en mix av bästa skydd och bästa rörlighet.

Till att börja med måste målvakten hitta om långa eller korta knäskydd passar bäst. Mjuk eller hård stoppning är en annan sak som är viktigt att hitta vad som är skönast. Slutligen är det viktigt att hitta knäskydd som sitter stadigt under spelet, så de inte vrider och flyttar sig. Knäskydden fästes genom antingen fast resår eller genom kardborrespänning. Knäskydden får då vare sig skava eller klämma någonstans, utan sitta bekvämt på plats.

En reaktion på ”Innebandyknäskydd”

  1. Hej,

    Hur vanligt är det med knäproblem för innerbandymålvakter? Som du skriver ökar risken avsevärt om målvakterna ej har skydd, men är det inte ganska vanligt att de får knäproblem ändå på grund av den höga belastningen på knäna.

    Med vänliga hälsningar
    Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.